Tryggaranti

Vi er specialister i garanti- og kreditforsikring

Takauslajit


Tryg Garanti tarjoaa takauksia eri tarpeisiin rakennus-, kone- ja laiteteollisuuden yrityksille. Saat meiltä takaukset myös viranomaistarpeisiin kuten tullille tai EU-viranomaisille.

Työ- ja toimitustakaukset

Työ- tai toimitustakaus annetaan rakennuttajan tai tilaajan hyväksi korvaamaan vahinkoa, joka voi aiheutua, jos urakoitsija tai toimittaja ei saata projektia loppuun ja täytä sopimuksen mukaisia velvotteitaan. Rakentamiseen liittyvät takaukset perustuvat usein YSE 1998 -ehtoihin (Rakennusurakan yleiset sopimusehdot), joiden mukaan työajan takaus on yleensä 10% arvonlisäverottomasta urakkahinnasta.

Takuuajan takaukset

Takuuajan takaus annetaan rakennuttajan tai tilaajan hyväksi korvaamaan vahinkoa, joka voi aiheutua, jos urakoitsija tai toimittaja ei korjaisi takuuaikana ilmenneitä vikoja ja puutteita. Rakentamiseen liittyvät takaukset perustuvat usein YSE 1998 -ehtoihin (Rakennusurakan yleiset sopimusehdot), joiden mukaan takuuajan takaus on yleensä 2% arvonlisäverottomasta urakkahinnasta.

Ennakkomaksutakaukset

Ennakkomaksutakausta tarvitaan, kun laite- tai projektitoimittajana oleva yritys saa asiakkaaltaan ennakkomaksun. Tilaaja usein edellyttää ennakkomaksulle takausta, joka turvaa ennakkomaksun tai sen osan palauttamisen, mikäli työ tai toimitus ei tapahdu sopimuksen mukaisesti. Ennakkomaksutakaus on ennakkomaksun suuruinen, tyypillisesti 10-30% kauppahinnasta.

Tarjoustakaukset

Tarjoustakaus annetaan tilaajan hyväksi sen vakuudeksi, että tarjouksen tekijä pysyy tarjouksessaan, solmii toimitus-/urakkasopimuksen sekä järjestää toimitus-/työaikaisen vakuuden tarjouksen ehtojen mukaisesti.

Viranomaistakaukset

Viranomaistakaukset ovat viranomaisten edellyttämiä takauksia, jotka useimmiten perustuvat lakiin. Takaus on tyypillisesti jonkin luvan myöntämisen edellytys. Viranomaistakaukset ovat kestoltaan yleensä pitkiä, usein jopa toistaiseksi voimassa olevia. Viranomaiset yleensä edellyttävät vakuuden asettamista myös silloin, kun ne päättävät sallia luvan mukaisen toiminnan aloittamisen ennen kuin lupa on saanut lainvoiman.

Tullitakaus on tullimaksujen maksamisen vakuudeksi yrityksen puolesta annettava takaus tullin hyväksi.

Haluatko tietää lisää?

Mikäli haluat kuulla lisää tarjoamistamme takauspalveluista, soita numeroomme +358 (0)20 780 5790 tai lähetä meille yhteydenottopyyntö.